Ékszer értékbecslés

Az ékszer értékbecslésről:

Értékbecslést előzetes egyeztetés alapján megbeszélt időpontban végzünk, ékszerek és drágakövek esetén. Amennyiben szükséges roncsolásmentes anyagvizsgálat is megoldható. Ékszereknél általában súly meghatározással kezdünk, majd a nemesfém finomsága következik. Amennyiben fémjelzett a tárgy, a korszak is igen pontosan behatárolható. A gyártás technológiája és a díszítés kivitelezése sokat adhat a tárgy szépségéhez és nem utolsó sorban értékéhez.

Drágaköveknél, méret és súly meghatározás után, az anyag vizsgálata következik több féle módszerrel, hogy pontosan meg mondható legyen milyen agyagból, hogy kristályosodott a megadott drágakő. Ezek általában fizikai méréssel történnek. Amennyiben szükséges spektrométeres vizsgálatra is van mód külsős laborban.

Ezekről a vizsgálatokról jegyzőkönyvet állítunk ki.

Milyen ékszereket érdemes bevizsgáltatni?

Elsősorban olyan ékszerekkel keresnek meg bennünket amelyről nem tudják megállapítani igazi-e vagy hamis, valódi a drágakő vagy csak egy utánzat, igazi-e az arany, az ezüst? Mert való igaz manapság szinte mindent másolnak és hamisítanak. Ennek kapcsán tehát elsősorban drágaköves, brilliáns ékszereket valamint ezüst és arany ékszereket, medálokat és egyéb tárgyakat: brossokat, kitűzőket, nyakláncokat, gyűrűket szoktak bevizsgáltatni ügyfeleink

Ön is szeretné ékszerszakértővel bevizsgáltatni arany, ezüst vagy drágaköves tárgyait?

Bármilyen további kérés vagy kérdés esetén kérem vegye fel velem a kapcsolatot: